Projenin Haritası
Sizi Play, Reflect, Act! projesine davet etmekten heyecan duyuyoruz! Erasmus+ tarafından finanse edilen bu projeyle, video oyunları oynayarak çeşitlilik, kapsayıcılık ve ayrımcılık gibi önemli konuları keşfedeceksin – hem de çok eğlenerek!
Bu eğlenceli ve etkileşimli atölyelerde; cinsiyet kimliği, nöroçeşitlilik, engellilik gibi konuları anlamıza yardımcı olacak iki harika oyun oynayacaksınız: Sibel’in Yolculuğu ve Leila’nın Oyunu. Sonrasında ise oyun tasarlama atölyemizde oyun tasarlayacaksınız.
Sibel’in Yolculuğu’nda; beden imajı, ilişkiler ve cinsiyet kimliği gibi konuları kendinizle bağdaştırabileceğiniz bir karakterin gözünden deneyimleyeceksin. Sibel’in Yolculuğu sizi de kendi kimliğinizle ilgili düşünmeniz için rahat bir yolculuğa çıkarıyor ve güvenli alan yaratıyor.
Leila’nın Oyunu ise sizi bir dedektif yapıyor! Festivalde yaşanan gizemli olayları çözerken engellilik ve kapsayıcılık gibi konularda da yeni şeyler öğreneceksiniz. Kim bilir, belki bir “hayalet” bile bulursunuz!
Bu atölyeler sadece oyun oynamaktan ibaret değil. Seçeceğiniz başka konular üzerinde dijital oyunlar tasarlayabilmeniz için size rehberlik edeceğimiz dolu dolu iki gün sizi bekliyor. Video oyunu tasarımının temellerini uygulamalı bir yaklaşımla öğrenmek için harika bir fırsat. Proje üzerinde takım arkadaşlarınızla çalışırken, birden fazla uzman da size destek olacak ve en güzel haber şu: Katılmak için önceden herhangi bir deneyime sahip olmanıza gerek yok!
Bu atölyeler aynı zamanda bol bol sohbet edip fikirlerinizi paylaşabileceğiniz bir ortam sunuyor. Merak ettiğiniz soruları sorun, düşüncelerinizi dile getirin ve öğrendiklerini değerlendirmek için kendine güvenli bir alan yaratın. Burada eleştirel düşünme becerilerinizi geliştirip kendi çevrenizde nasıl fark yaratabileceğini keşfedeceksiniz.
Atölyelerimiz tam anlamıyla size göre bir alan yaratıyor—burada sosyal konuları keşfedip özgüveninizi artırabilir, aynı zamanda gerçek deneyimler kazanabilirsiniz. Üstelik, proje Erasmus+ tarafından finanse edildiği için tamamen ücretsiz! Bu da demek oluyor ki 13- 18 yaş arasındaki herkes katılabilir, bu deneyim herkes için ulaşılabilir!
Sizin geri bildirimleriniz bizim için çok önemli. Atölyelerin güncel ve etkili kalması için söylediklerinizi dinleyeceğiz ve önerilerine göre geliştirmeler yapacağız. Bu proje tamamen sizin fikirlerinizle şekilleniyor.
İster sosyal adalet konusunda bir tutkunuz olsun, ister oyun oynamayı seviyor ya da sadece yeni bir şeyler denemek istiyor olun, Play, Reflect, Act! tam size göre! Hem Türkiye’de hem de Almanya’da gerçekleşecek bu atölyelerde, oyun oynamayı gerçek dünya meseleleriyle birleştirip, önemli konular hakkında hem oynayıp hem düşünebilir, hatta harekete geçebilirsiniz!